1836

Google готує удар по Sape?

Google готує удар по Sape?

Метт Каттс, керівник Google по боротьбі з вебспамом, опублікував твіт, де в завуальованій формі натякнув, на «примарний ефект від спам-мереж»:

«Думаю про примарні можливості посилальних бірж: «Вони намагаються виглядати надприродними, але їх використання нашкодить всій вашій сутності»

Оптимізатори розцінили цю заяву, як підготовку до чергового удару по біржам посилань. Зокрема, на західному форумі BlackHat Forums, активно обговорювалися масові санкції Google проти ресурсів, які співпрацювали c біржею SAPE. Одночасно з повідомленнями про ручне покарання в акаунтах «Інструменти для веб-майстрів Google», власники подібних сайтів відзначили різке падіння пошукового трафіку з Google.

Тим не менш, офіційних даних щодо цього поки немає. Коментарів від представників біржі SAPE на даний час не надходило.

Олександр Салтиков, директор з маркетингу автоматизованого сервісу просування Rookee, вважає, що причин для хвилювання немає:

Чуткам про те, що посилальному SEO приходить кінець, вже років 5-7, не менше. Історія приблизно та ж, що і 21 грудня 2012. А якщо серйозно, ніяких значимих змін пошукової видачі і якого-небудь цільового впливу Google безпосередньо на посилання Sape ми зараз не спостерігаємо. Все в межах добової норми, буденно і трохи скучно.Що стосується Sape, на мій погляд, у цього брокера все просто відмінно.

Нагадаємо, що в березня 2013 року Google вже робив спроби пеналізації сайтів, які імовірно використовують російські біржі посилань. Тоді думки оптимізаторів розділилися: одні вважали, що мова йде біржі SAPE, інші припускали, що це Хрумер. Але точної відповіді ніхто так і не дав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.