2338

Опубліковані скріншоти нових звітів в Search Console

Відомий західний SEO-експерт Гленн Гейб поділився скріншотами нових звітів, які доступні в бета-версії Search Console.

Одним з найбільш хвилюючих для вебмайстрів стала поява фільтра «Indexed, low interest» в звіті Index Coverage Status. У відповідь на повідомлення в Twitter інженер Google П’єр Фар написав, що переживати з приводу цього фільтра не варто, а щоб зрозуміти, що він собою являє, прочитати статтю в Довідці.


Згідно з документом, фільтр «Indexed, low interest» показує ті сторінки, які були проіндексовані, однак рідко з’являються в результатах пошуку Google. В інші звіти ці сторінки можуть не включатися.

На думку Гленна Гейба, в цей розділ можуть потрапляти низькоякісні сторінки. Але поки це тільки припущення.

Фільтр «Indexed, not submitted in sitemap» покаже ті сторінки, які були проіндексовані, але не містяться в файлі XML Sitemap.

Фільтр «Duplicate page without canonical tag» покаже сторінки, у яких є дублікати, жоден з яких не позначений як канонічна версія.

Фільтр «Submitted URL, marked «noindexed» покаже ті сторінки, які містяться в файлі XML Sitemap, але не були проіндексовані.

Довгоочікуваний фільтр «Submitted and Indexed» покаже ті сторінки, які містяться в файлі XML Sitemap і були проіндексовані.

Дізнатися, чи є у вас доступ до бета-версії, можна, пройшовши за посиланням.

Нагадаємо, що тестування нової версії Search Console було розпочато в липні. Минулого місяця співробітник Google Гері Ілш підтвердив, що в оновленому сервісі стане доступно більше даних. А днями Google розіслав нову порцію запрошень взяти участь в тестуванні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.